مضرات نوشابه بر سلامت بدن

گاهی در طول روز خسته کننده چیزی جز خرید نوشابه و نوشیدن یک لیوان نوشابه خنک حال آدم را جای نخواهد آورد. نوشابه یکی از محصولات پر مصرف در سراسر دنیا بوده و در طول روز میلیون ها نفر از آن استفاده می کنند تا روز خود را بتوانند ادامه دهند. نوشابه به دلیل غیر الکی بودن آن دارای قند بسیار زیادی در ترکیبات خود است که این موجب افت شهرت آن شده حتی نوشابه های رژیمی که دارای قند کمی می باشند نیز توسط وزارت بهداشت رد شده است. حتما تا به حال شما نیز از برخی از مضرات نوشابه شنیده اید که چقدر می تواند به سلامتی ضرر برساند اما دقیق نمی دانید که عوارض آن چقدر می تواند وحشتناک باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را به صورت کامل از مضرات نوشابه خبر دار کنیم تا شاید مصرف این ماده مخرب را در طول روز خود کمتر کنید.

برخی از مضرات نوشابه

مصرف نوشابه متأسفانه امروزه در بین مردم جهان به خصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده می باشند بسیار رواج پیدا کرده است. در تولید نوشابه کارخانه ها از کافئین افزوده استفاده می کنند تا مصرف کننده خود را به این ماده وابسته کنند. لازم به ذکر است کافئین موجود در نوشابه ها بیشتر از نوشیدنی های دیگر مانند قهوه و چای به بدن جذب خواهند شد. برخی از مضرات این ماده مخرب می توان به عوامل زیر اشاره کرد.

  1. پوسیدگی دندان
  2. افزایش وزن
  3. ابتلا به دیابت
  4. درد مفصلی
  5. مشکلات رفتاری
  6. مشکلات قلبی و عروقی
  7. تقویت عادت‌های غذایی بد
  8. کلسترول بالا
  9. مقاومت به لپتین
  10. از دست دادن حافظه
  11. سرطان‌های دستگاه تناسلی
  12. سرطان مثانه
  13. میگرن
  14. کم‌ آبی بدن
  15. اخلالات غدد لنفاوی
  16. ایجاد افسردگی
  17. بیماری کبد چرب
  18. ایجاد بی‌خوابی
  19. مشکلاتی برای مادران شیرده
  20. تاری دید
  21. پوکی استخوان
  22. ریزش مو
  23. سوزش سر معده
  24. نفخ
  25. زخم‌های گوارشی
  26. تومور مغزی
  27. خشکی بدن
  28. آسیب شدید به DNA
  29. آسم
  30. سردرد
  31. افزایش فشار خون
  32. مشکلات گوارشی

در ادامه هریک از این مضرات را شرح خواهیم داد.

1. پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

در هنگام نوشیدن نوشابه به دلیل وجود قند زیاد در آن نوشابه دندان ها و همچنین لثه های شما را می پوشاند. نوشابه دارای تأثیرات خیلی مخربی بر روی دندان های شما دارد. نوشابه های گازدار در ترکیبات خود دارای اسید هایی مانند اسید کربنیک و اسید فسفریک می باشند. این اسید ها در محیط دهان باعث ایجاد یک محیط به شدت اسیدی خواهند شد در این محیط دندان های شما نسبت به پوسیدگی آسیب پذیر می باشند دچار آسیب خواهند شد. آن اسید ها بسیار مضر و خطرناک می باشند اما زمانی که با عوامل قندی نیز ترکیب شوند بسیار خطرناک تر و مضرتر از قبل خواهند بود.

2. افزایش وزن

برخی از افراد برای توجیه کردن خود نسبت به نبود مضرات در نوشابه از نوشیدنی های رژیمی نوشابه استفاده می کنند اما این افکار کاملاً اشتباه می باشند. یکی از عوامل مضرات نوشابه می توان به افزایش وزن و چاقی اشاره کرد. علت این امر به دلیل وجود کالری های زیاد در نوشیدن نوشابه است. استفاده از یک قوطی کوچک نوشابه برابر است با 140 کیلو کالری برای بدن. لازم به ذکر است با وجود کالری زیادی که نوشابه در خود دارد اما هیچ کمکی به رفع گشنگی فرد نخواهد کرد. اگر شما در رژیم به سر می برید توصیه ما استفاده نکردن از نوشابه است اگر مصرف کنید تمام تلاش و زحمات شما با یک قوطی نوشابه هدر خواهد رفت.افزایش وزن

یکی دیگر از عوامل افزایش وزن به دلیل مصرف نوشابه می توان به افزایش چربی های شکم اشاره کرد. قند تصفیه شده در ترکیب این ماده باعث می شود که به سرعت در بدن جذب شود و این جذب باعث افزایش فشار خون می شود این امر باعث تولید انسولین به شدت خواهد و قند به چربی های خیلی انباشته شده تبدیل می شود. لازم به ذکر است این انباشته شدن چربی بیشتر در نواحی اطراف شکم اتفاق خواهد افتاد

3. ابتلا به دیابت

برخی از افراد به دلیل نام نوشابه های رژیمی بدون قند برای جلوگیری از مضرات آن را مصرف می کنند. لازم به ذکر است هم نوشابه های رژیمی و هم نوشابه های معمولی هر دو خطر ابتدا به دیابت نوع 2 را در خود دارند. افزایش قند خون در هنگام نوشیدن نوشابه باعث ایجاد چربی در کبد می شود. ذخایر چربی موجود در کبد طی 6 ماه موجب 150 درصد افزایش پیدا می کند.

4. درد مفصلی

یکی از مضرات دیگر نوشابه می توان به درد مفصلی اشاره کرد. در بسیاری از مطالعات نشان داده شده باعث افزایش ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) را دارند. این عارضه یک بیماری خود ایمنی در بدن است که منجر به درد های مفصلی پی در پی خواهد شد. این عارضه و درد شامل موارد زیر می باشند:

  • دردهای پی در پی
  • تورم در ناحیه درد
  • گرفتگی مفاصل
  • مشکلات کلیوی

آرتریت روماتوئید

 

تجمع تدریجی مواد معدنی در کلیه باعث بروز بیماری دردناکی به نام سنگ کلیه خواهد شد. این رسوبات از طریق کلیه به لوله ای که کلیه را به مثانه متصل می کند و یا همان میزنای به کلیه راه پیدا می کنند. احتمال به وجود آمدن این بیماری دردناک در افرادی که به صورت مکرر نوشابه مصرف می کند بیشتر از افراد عادی می باشد. مصرف زیاد قند و یا کمبود آب بدن باعث بروز چنین اختلالی در بدن شما خواهد شد. لازم به ذکر است نوشابه منجر به کمبود آب و سنگ کلیه در بدن خواهد شد

5. مشکلات رفتاری

بطری های پلاستیکی که کارخانه ها نوشابه را در آن قرار می دهند حاوی ماده ای شیمیایی به نام BPA هستند. مطالعات و تحقیقات مبنی بر این ماده شیمیایی نشان داده اند هر چیزی که با آن تماس پیدا کند موجب آلودگی خواهد شد. این امر باعث بروز مشکات رفتاری در افرادی که به صورت مکرر از این محصولات استفاده می کنند خواهد شد. بین ماده شیمیایی BPA و افزایش مشکلات رفتاری ارتباط مستقیم وجود دارد.

  • بیماری قلبی و عروقی
  • نارسایی قلب

یکی از عواملی که مصرف نوشابه به شما تحمیل می کند نارسایی قلب خواهد بود. پس بهتر است برای حفظ سلامتی و همچنین طول عمر خود و خانواده عزیزتان دور نوشابه را ه طور کل خط بکشید. تحقیقات انجام شده بر این باورند که نوشیدن نوشابه باعث ایجاد نارسایی قلبی خواهد شد. لازم به ذکر است نارسایی قلب نیز با بروز عوامل زیر در ارتباط خواهد بود:

  • دیابت
  • اضافه وزن
  • فشار خون کنترل نشده
  • سکته قلبی

مصرف نوشابه باعث ایجاد سفتی و تنگ شدن سرخرگ ها می شود که این امر باعث بروز سکته قلبی را در فرد افزایش می دهد. با هر بار نوشیدن یک قطره نوشابه شما ابتدا به سکته قلبی را در خود افزایش می دهید. همان طور که ذکر شد نوشابه باعث افزایش چربی در بدن خواهد شد که این چربی ها منجر به سفت شدن سرخرگ های نزدیک به مغز می شوند و به همین ترتیب احتمال ابتدا شما به سکته قلبی افزایش پیدا میکند.

6. مشکلات قلبی و عروقی

اگر قسط دارید در سن بالاتر از سیستم قلبی عروقی سالمی برخوردار باشید پس بهتر است همین امروز نوشابه را به طور کل از میز های خود قطع کنید. مطالعات نشان می دهد کسانی که مصرف نوشابه به صورت مکرر و بیش از اندازه دارند احتمال ابتلای آن ها به سکته، حمله‌ی قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی نسبت به افراد معمولی بیشتر خواه بود.

7. تقویت عادت‌های غذایی بد

مصرف نوشابه در میزهای غذا ارتباط مستقیمی با ایجاد یک عادت بد غذایی دارد. لازم به ذکر است هنگامی که شما یک قوطی نوشابه خنک را می نوشید این شما را ترغیب به خوردن نوشابه در سری های بعدی خواهد کرد که این امر باعث می شود قند خون شما میزان آن از دست شما در رود و باعث بروز انواع بیماری شود. اگر به دنبال عادت غذایی خوب می باشید و به رژیم غذایی خود اهمیت می دهید باید بگویم که نوشابه را از منوی غذایی خود به طور کل قطع کنید.

8. کلسترول بالا

یکی دیگر از مضرات مصرف نوشابه افزایش سطح کلسترول خون می باشد. یک نوشابه بیش از نیاز بدن در خود قند دارد. مطالعات و تحقیقات بر این موضوع نشان می دهند که مصرف نوشابه باعث بروز بیماری کلسترول می شود که عبارت اند از:

  • افزایش سطح کلسترول بد (LDL)
  • کاهش سطح کلسترول خوب (HDL)
  • تضعیف سلامت روده

باکتری های موجود در روده بر روی تمام نقاط بدن تأثیر می گذارند و بر روی سلامت دستگاه گوارش و یا تثبیت ذهنی اثرات زیادی دارند. این به معنی آن است که سلامت روده شما دارای اهمیت زیادی است. قند موجود در ترکیبات نوشابه موجب می شود که باکتری های مضر در روده انسان از آن ها تعذیه کنند به این منظور غذای زیادی به باکتری های مفید در روده که به سالم ماندن بدن کمک می کنند زیاد نمی رسد. طبق مطالعات انجام شده باکتری های موجود در روده پس از مواجه شدن با قند مصنوعی که در نوشابه وجود دارد واکنش های منفی نشان داده اند و باعث تغییر متابولیکی شده اند. این امر باعث بروز بدن به بیماری هایی اعم از اضافه وزن و… می شود.

9. مقاومت به لپتین

پس از غذا خوردن این گیرنده های لپتین می باشند که باعث می شوند شما احساس سیری کنید. یکی از مضرات دیگر نوشابه می توان به مقاومت لپتین اشاره کرد. فروکتوز یا همان قند مصنوعی استفاده شده در نوشابه های گازدار با مقاومت به انسولین در بدن ارتباط مستقیم دارند. این امر در مرور زمان و با استفاده بیش از حد نوشابه باعث می شود که گرسنگی شما چند برابر شود و باعث بروز اختلالات چاقی و برخی بیماری های مزمن دیگر خواهد شد.

10. از دست دادن حافظه

نوشابه های گازدار در ترکیبات خود از روغن نباتی برومین (BVO) هستند که این مواد باعث ناباروری می شوند همچنین دارای تاثیرات منفی بر روی سیستم عصبی مرکزی می باشند. این مواد منجر به بروز بیماری هایی اعم ازموارد زیر است:

  • از دست دادن حافظه
  • ضعف عضلانی
  • ضعف و خستگی
  • مشکلات روحی
  • ناباروری
  • افزایش سرعت پیری

نوشابه های گازدار شامل فسفات و قند می باشند که هر 2 ساعت روند پیری را افزایش می دهند. کافئین موجود در نوشابه های گازدار باعث کم آب شدن بدن می شوند. لازم به ذکر است مواد شیمیایی مضری که در ترکیبات نوشابه می توانند بر روی پوست تاثیر بگذارند و این امر باعث پیری پوست می شود و شما را در معرض مبتلا به چین و چروک و خطوط های ظریف بر روی پوست می شود.

  • سرطان زا
  • سرطان روده‌ی بزرگ

رنگ های خوراکی که در نوشابه استفاده می شود حاوی مواد افزودنی و طعم دهنده ه ی مصنوعی می باشند که تمامی آن ها به طور عجیبی احتمال ابتدا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند. این سرطان به نام سرطان کولورکتال شناخته می شود

11. سرطان‌های دستگاه تناسلی

اگر فکر می کنید با استفاده از نوشابه های قوطی دار به جای نوشابه های پلاستیکی از مضرات ماده روغن نباتی برومین در امان خواهید بود باید گفت که سخت در اشتباه هستید. قوطی های آلومینیومی با سرطان دستگاه تناسلی ارتباط مستقیم دارند. اگر دوست دارید که به این سرطان دچار نشوید بهتر است کلاً نوشابه را از میزهای خود جمع کنید و استفاده نکنید.

12. سرطان مثانه

نوشابه ها به دلیل داشتن شیرین کننده های مصنوعی در ترکیبات خود احتمال بروز سرطان مثانه را افزایش می دهند. برخی از شیرین کننده های استفاده شده در نوشابه مانند سیکلامات سدیم و ساخارین با ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد.

13. میگرن

نوشابه های گازدار سرشار از شیرین کننده های مصنوعی و طبیعی در ترکیبات خود هستند که این دو محرک سردردهای میگرنی میباشند. علاوه بر این موضوع نوشابه های گازدار آب بدن را نیز کم میکنند که این امر نیز باعث ایجاد سردردهای میگرنی پی در پی میشود.

 

14. کم‌ آبی بدن

همان طور که اشاره شد ایجاد کمبود آب در بدن یکی از مضرات مصرف نوشابه به حساب می آید. اگر شما فکر می کنید که با خوردن نوشاببه به بدن خود آبرسانی کرده اید باید بگوییم که کاملاً در اشتباه هستید. به دلیل وجود کافئین در ترکیبات آن باعث ادرارآور شدن بدن می شود که این امر باعث کمبود آب در بدن خواهد شد. این امر باعث بروز بیماری های از قبلی موارد پایین خواهد شد:

  • کاهش سوخت‌ وساز بدن
  • عدم تعادل الکترولیت
  • احتباس آب
  • ضربان قلب نامنظم
  • آرتیمی قلبی
  • ایجاد حساسیت

یکی از ترکیبات موجود در نوشابه که به شدت آلرژی زا می باشد سدیم بنزوات است. البته لازم به ذکر است برخی از مارک های نوشابه پتاسیم بنزوات را جایگزین این ماده می کنند. لازم به ذکر است این ماده نیز مانند ماده اصلی دارای حساسیت بسیار زیادی است. این دو ترکیب بیان شده هر دو باعث بروز کهیر و آسم می شوتد. با مصرف نوشابه باعث بدتر شدن علائم حساسیت می شود که برای افراد حساس بسیار خطرناک می باشند.

15. اختلالات غدد لنفاوی

اگر شما دچار مشکلات سیستم لنفاوی هستید مصرف نوشابه گازدار ممکن است باعث بروز بیماری های بیشتری برای شما گردد. شیرین کننده های مصنوعی در نوشابه با افزایش خطر سرطان غدد لنفاوی در ارتباط مستقیم دارد. اگر سابقه خانوادگی در این بیماری دارید بهتر است نوشابه مصرف نکنید.

16. ایجاد افسردگی

یکی دیگر از مضرات نوشابه ایجاد افسردگی است. نوشابه به دلیل داشتن فروکتوز در داخل ترکیبات خود با اسید آمینه های هورمون سرتونین یا همان هورمون شادی واکنش منفی نشان می دهند و باعث ایجاد افسردگی می شود. فروکتوز به اسید آمینه های موجود در بدن واکنش منفی نشان می دهد و باعث می شود که از دسترس خارج شوند این امر باعث کاهش سطح سرتونین موجود در مغز خواهد شد که به دنبال این امر فرد دچار افسردگی خواهد شد

 

17. بیماری کبد چرب

قند موجود در نوشابه باعث بروز چرب شدن کبد می شود. به دلیل زیاد بودن قند موجود در نوشابه های گازدار بدن توانایی پردازش این همه قند را نخواهد داشت و آن را به صورت چربی در کبد جای می دهد. در مرور زمان این چربی های موجود در کبد به بیماری کبد چرب تبدیل می شود که این بیماری باعث بروز ابتلا به مرگ زودرس و یا سندرم متابولیک در بدن می شود.

18. ایجاد بی‌خوابی

کافئین بیش از حد در نوشابه ها باعث ایجاد اختلال خواب شبانه می شود و دلیل بروز چاقی است. اگر در خوابیدن مشکل دارید یکی از علت هاش می تواند به دلیل مصرف نوشابه باشد. نوشابه به دلیل داشتن کافئین زیاد در بدن باعث اختلال در سوخت و ساز بدن می شود. اگر در طول شب از نوشابه استفاده کنید احتمال بروز خواب بی کیفیت و نا کافی را به شما هدیه خواهد داد. مطالعات نشان داده اند کم خوابی و اضافه وزن به دلیل مصرف نوشابه در طول شب است پس بهتر است در طول شب از مصرف این ماده مضر دوری کنید.

ایجاد اختلال خواب شبانه

19. مشکلاتی برای مادران شیرده

مادر شیرده باید به تغذیه خود اهمیت زیادی بدهند به دلیل تأثیر تغذیه آن ها بر روی نوزاد از اهمیت بالایی برخوردار هستند. کافئین های موجود در نوشیدنی های باعث می شود که از طریق مادر به سمت نوزاد انتقال داده شود و باعث بروز اختلالات متفاوتی برای بدن نوزاد خواهد شد.

20. تاری دید

تاری دید

 

یکی دیگر از مضرات نوشابه تاری دید می باشد. قند موجود در ترکیبات این نوشیدنی منجر به ورم کردن عدسی چشم می شود و بینایی فرد را تحت تأثیرر قرار می دهد. همان طور که ذکر شد قند این نوشیدنی بر روی دیابت بدن نیز تأثیر زیادی دارد. لازم به ذکر است بیماری دیابت نیز منجر به ایجاد بیماری هایی اعم از تغییرات بینایی و تاری در دید می شود و یا ممکن است باعث تخریب لکه های زرد چشم شود. بهتر است برای سلامتی چشم هایتان نیز شده است این ماده مضر را کنار بگذارید.

21. پوکی استخوان

مصرف بیش از اندازه نوشابه باعث کاهش تراکم استخوان ها می شود به همین دلیل با افزایش سن استخوان های فرد در معرض شکستگی و ناتوانی های زیادی می شود .

22. ریزش مو

ریزش مو

 

مصرف نوشابه های گازدار باعث ایجاد تغییراتی در هورمون های بدن می شوند که یکی از اختلالات می توان به ریزش مو اشاره کرد. ابتلا به دیابت که یکی از مضرات نوشابه به حساب می آیند باعث ایجاد آلوپسی که بیماری خودایمنی است باعث ایجاد ریزش در مو می شود. لازم به ذکر است تیروئید نیز می تواند باعث ریزش مو شود.

23. سوزش سر معده

گاهی ممکن است در ناحیه قفسه سینه خود سوزش احساس کنید که می تواند به دلیل مصرف نوشابه ایجاد شده باشد. نوشیدنی های گازدار باعث ایجاد نفخ در معده می شوند که این امر باعث بازگشت اسید معده به سمت گلو می شود که این امر خطر ابتلا به سوزش سر معده را افزایش می دهد.

24. نفخ

احتمالاً بعد از مصرف نوشابه حداقل یک بار نفخ را در معده خود احساس کرده ‌اید. در این امر گازهای موجود در این نوشیدنی در داخل معده شما رفته و در آنجا جمع می شوند. این بیماری به دنبال خود تورم و ناراحتی معده را به دنبال دارد.

25. زخم‌های گوارشی

زخم های گوارشی به زخم هایی گفته می شود که در پوشش داخلی معده و یا در روده کوچک و گاهی مری پدیدار می شوند. یکی از دلایل بروز این زخم های می توان به مصرف نوشابه اشاره کرد. ترکیباتی که در تولید نوشابه از آن ها استفاده می شود به دلیل مضر بودن آن ها خطر ابتلا به این زخم ها افزایش می دهد. این ترکیبات باعث بروز عوامل زیر می شوند:

  • زخم معده
  • التهاب زخم های گوارشی
  • ایجاد زخم‌های مزمن
  • مشکلات جدی گوارشی
  • نقرس

یکی از مضرات نوشابه می توان به بروز نقرس اشاره کرد. نقرس باعث بروز التهاب و درد و مفاصل بدن می شود که این درد به ویژه در انگشت شصت پا حس خواهد شد. این بیماری زمانی رخ میده که اسید اوره در بدن از حد خودش بیشتر شود. فروکتوز یکی از دلایل افزایش سطح اسید اوریک است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که این نوشیدنی گازدار یا همان نوشابه باعث ایجاد نقرس در بدن خواهد شد. این بیماری در مردان 50 درصد و در زنان 75 درصد می باشد.

26. تومور مغزی

تومور مغزی

 

مواد شیمیایی موجود در ترکیبات نوشابه باعث بروز اختلالات عصبی مانند صرع خواهد شد. یکی از مواد موجود در نوشابه آسپارتام بوده که این شیرین کننده مصنوعی می تواند در بدن به ماده ای به نام فرمالدئید تبدیل خواهد شد که این امر باعث بروز بیماری تومور مغزی خواهد شد. پس به خاطر سلامتی خودتان که شده هم این ماده مضر را از زندگی خود حذف کنید.

27. خشکی بدن

کافئین موجود همان طور که بیان شد باعث ایجاد ادرار بیشتر در بدن می شود که این امر باعث کمبود آب در بدن خواهد شد. هنگامی که سلول های موجود در بدن خشک می شوند وآبب کافی به آن ها نمی رسد به سختی توانایی جذب مواد مغذی را دارند و همچنین در کنار این مشکل باعث ایجاد اختلال در دفع مواد زائد نیز می شود.

28. آسیب شدید به DNA

در ترکیبات نوشابه های گازدار از موادی به نام بنزوات سدیم و یا بنزوات پتاسیم در تولید نوشابه ها استفاده می شود. این مواد نام برده توانایی ایجاد اختلال و آسیب به دی ان ای در میتوکندری در بدن را دارند که می توانند به صورت کلی میتوکندری را غیر فعال کنند و این امر باعث ایجاد اختلال در دی ان ای بدن خواهد شد.

29. آسم

مصرف نوشابه به صورت مکرر و رعایت نکردن در استفاده در آن باعث ایجاد مشکلاتی در ریه خواهد شد که این امر باعث بروز بیماری آسم خواهد شد.

30. سردرد

سردرد

یکی دیگر از عوارضی که نوشابه در بدن ایجاد می کند می توان به سردرد های مکرر اشاره کرد

31. افزایش فشار خون

نوشابه های گازدار باعث بروز بیماری فشار خون می شوند. به دلیل وجود سدیم زیاد در این نوشابه ها سطح فشار خون افزایش خواهد یافت. تنها در یک قوطی کوچک فقط 57 میلی گرم سدیم می توان یافت کرد که بسیار برای فشار خون مضر خواهند بود.

32. مشکلات گوارشی

نوشابه های گازدار به علت داشتن اسید های مختلف و گاز کردن دی اکسید درترکیبات خود اسیدی به حساب می آیند. pH موجود در یک نوشابه گازدار برابر است با 2.5 الی 3.5 که این باعث ایجاد محیط اسیدی در معده خواهد شد. لازم به ذکر است در طول دستگاه گوارش تنها معده است که قادر به تحمل این حجم از اسیدی بودن است اما در جاهای دیگر سیستم گوارشی به دلیل ایجاد محیط های اسیدی باعث بروز آسیب های جدی خواهد شد. دهان و گلو و همچنین مری در برابر محیط های اسیدی بسیار آسیب پذیر می باشند.

 

مشکلات گوارشی

ازآسیبب هایی که نوشابه به سیستم گوارشی میزند عبارت اند از:

  • بوی بد دهان
  • از بین رفتن مینای دندان
  • اختلال در هضم

زرد، سفید یا مشکی کدام مضرتر است؟

طبق اطلاعات و گزارش های تهیه شده در این مسئله می توان گفت که تمامی نوشابه ها به یک اندازه دارای ضرر می باشند. تمامی نوشابه ها به دلیل داشتن اسیدیت زیاد باعث تنبل بار آوردن معده خواهند شد و این تنبلی موجب می شود که فرد فقط بتواند با اسید نوشابه غذاهای خود را هضم کند زیرا معده فرد در ترشح اسید تنبل شده است و این امر باعث ایجاد اختلال و آسیب به معده و دستگاه گوارشی می شود. لازم به ذکر است تفاوت در رنگ آن ها هیچ تفاوتی در مشکلاتی که ایجاد می کنند هیچ تأثیری ندارد. لازم به ذکر است این نوشابه ها  دارای ترتیب در درصد مضر بودن دارند اما داستان اصلی را تغییر نخواهند داد. ترتیب این نوشابه ها عبارت اند از:

  • نوشابه‌‌های سفید

این نوشابه ها به دلیل نداشتن رنگ دانه های مختلف درصد کمتری نسبت به بقیه نوشابه ها دارند

  • نوشابه های مشکی

این نوشابه ها با داشتن کارامل های تقریباً بی ضرر رده دوم را به خود اختصاص داده اند

  • نوشابه های زرد

این نوشابه ها به دلیل داشتن رنگ دانه های مصنوعی زیادی که در ترکیب خود دارند در رده سوم و مضر ترین قرار می گیرد.

 

سخن آخر

مصرف بی رویه نوشیدنی های شیرین و گازدار مانند نوشابه ها بر روی سلامتی جسمی شما تأثیرات بدی می گذارد. اگر قصد دارید که وزن خود را کم کنید و یا از بیماری های مختلف و مزمن دوری کنید و از عمر طولانی و سالمی بهره مند باشید بهتر است مصرف نوشابه را به حداقل خود برسانید و یا کلاً آن را قطع کنید تا از رژیم غذایی سالم و زندگی سالم داشتن لذت ببرید. در این مقاله ما به برخی از مضرات نوشابه اشاره کردیم تا بتوانیم به داشتن زندگی سالم تر را برای شما رقم بزنیم.