خواص پودر سیر

پودر سیر ماده‌ای عجیب و معجزه آسا که تاریخ آن به چندین قرن قبل باز می­گردد. سیر یکی از گیاهانی است که تقریبا بیش از 2600 سال قبل از میلاد مورد استفاده مردم قرار می­گرفته است. در ادامه بیش‌تر درباره ویژگی‌های سیر و خواص پودر سیر صحبت خواهیم کرد.

تاریخچه پودر سیر

طبق اسناد به دست آماده از کتیبه‌های سومریان این موضوع به خوبی نشان داده شده است که استفاده از سیر به حدود 2600 سال قبل از میلاد باز می­گردد. در مصر باستان از این گیاه بسیار استفاده می­شد. در منابعی ثبت شده است که مصریان باستان حداقل 22 خواص درمانی برای سیر و پودر سیر کشف و ثبت کردند که این موضوع برای بیش از 1500 سال قبل از میلاد است.

البته در زمان قدیم سیر بیشتر به صورت گیاه سالم و به اصطلاح درسته مصرف می­شده، اما در حال حاضر بیش‌تر از پودر سیر و روغن سیر استفاده می­شود. حال که تاریخ استفاده از سیر و پودر سیر را درک کردیم بهتر است درباره ارزش غذایی و املاح معدنی، ویتامین و مواد موجود در سیر صحبت کنیم.

ارزش غذایی پودر سیر

پودر سیر نسبتا کالری خوبی را دارا است. این ماده در هر 100 گرم حدود 330 کیلو کالری دارد. در بخش پایین مواد موجود در پودر سیر به همراه مقدار آن در هر 100 گرم را مشاهده خواهید کرد که فاقد کلسترول بوده و ترکیبات آن در دو دسته مواد تشکیل دهنده اصلی و مواد معدنی قابل بررسی است.

الف) مواد اصلی تشکیل دهنده

  • کربوهیدرات 73 گرم
  • قند 5/2 گرم
  • چربی 7/0 گرم
  • آب 7 گرم
  • فیبر 9 گرم
  • پروتئین 16 گرم

ب) مواد معدنی

  • کلسیم 79 میلی گرم
  • آهن 5 میلی گرم
  • منیزیم 77 میلی گرم
  • فسفر 414 میلی گرم
  • پتاسیم 1193 میلی گرم
  • روی 3 میلی گرم
  • سلنیم 23 میکروگرم

خواص پودر سیر

شاید برایتان جالب باشد که بگوییم خواص پودر سیر از سیر خام بیش‌تر است. زیرا پودر سیر قابلیت این را دارد که ماه‌ها یا حتی سال‌ها نگهداری کنید. اما سیر خام با گذشت زمان عمر مفید خود را از دست خواهد داد و به مرور زمان مواد معدنی آن از دست خواهد رفت و دیگر سود زیادی برای ما ندارد. ولی پودر سیر قابلیت نگهداری بلند مدت را دارد بدون آنکه کمی از خواص آن کم شود.

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم پودر سیر در طب سنتی یک ماده حیاتی بوده است و کاربرد زیادی دارد. پودر سیر به دلیل برخورداری از طیف گسترده‌ای از مواد مغذی، املاح معدنی و ویتامین‌ها؛ بهترین دارو برای هر دردی است.

به عنوان مثال پودر سیر برای درمان بیماری‌هایی همچون کلسترول، درد معده، کاهش وزن، کاهش فشار خون، افزایش سطح ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و…. مفید است. حتی در بعضی از دارو‌های درمان سرطان و جلوگیری از سرطان، از پودر سیر و عصاره آن استفاده می­کنند.

1) تقویت سیستم ایمنی

سیر خام به دلیل دارا بودن ویتامین C و املاح معدنی دیگر بهترین دارو برای تقویت سیستم ایمنی است. اما پودر سیر نسبت به نوع خام آن برای تقویت سیستم ایمنی بهتر است؛ زیرا مقدار ویتامین C موجود در پودر سیر در زمان از دست دادن آب طی فرآیند خشک شدن افزایش پیدا می­کند. حتی در این هنگام به غیر از ویتامین C املاح معدنی آن نیز به طرز باورنکردنی افزایش پیدا می­کند.

2) درمان سرماخوردگی و کرونا

پودر سیر به دلیل داشتن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی می­تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کند. حتی در هنگام بیماری، پودر سیر می­تواند دارویی برای درد شما باشد.

3) کاهش فشار خون

آیا می­دانید که بیش‌تر مرگ میر جهان با وجود کرونا هم هنوز در دست بیماری های قلبی است. بیماری هایی از جمله سکته قلبی، سکته مغزی و… که می­توان با مصرف پودر سیر از بروز اینگونه بیماری‌ها جلوگیری کرد. یکی از علل ایجاد بیماری‌هایی همچون سکته قلبی و مغزی، داشتن فشار خون است. استفاده از پودر سیر به صورت روزانه بسیار توصیه می­شود. زیرا این داروی طبیعی خاصیت کاهش فشار خون را دارد.

4) لاغری اندام

سیر خام به صورت طبیعی باعث ترشح آدرنالین در خون می­شود که عامل افزایش سوخت و ساز و در نتیجه کاهش وزن است. اما پودر سیر با انجام همین روند، میزان کالری بیش‌تری را می­سوزاند که این موجب کاهش وزن می­شود.

5) کاهش کلسترول

در بخش بالا به کاهش فشار خون به وسیله پودر سیر اشاره کردیم اما حالا می­خواهیم به موضوع کاهش کلسترول اشاره کنیم. پودر سیر با کاهش تولید کلسترول بد در بدن، از افزایش کلسترول و بیماری‌های قلبی جلوگیری می­کند.

6) جلوگیری از سرطان

از آنجایی که پودر سیر سرشار از انواع مختلف آنتی اکسیدان‌ها است، می­تواند دارو مفیدی برای جلوگیری از سرطان باشد. چون آنتی اکسیدان‌ها با جلوگیری از جهش سلول‌های سرطانی جلوگیری و در نتیجه شما هیچ وقت دچار این بیماری نمی­شوید.

7) پیشگیری از آلزایمر

شما می‌توانید با مصرف پودر سیر از ابتلا به بیماری‌هایی همچون زوال عقل و آلزایمر که بین افراد سالخورده رایج است، جلوگیری کنید. پودر سیر جلو رشد اضافی سلول‌های مغزی را می­گیرد.

روش ‌های تهیه و مصرف پودر سیر

برای تهیه پودر سیر، ابتدا باید میزان مصرف خود را بدانید. یعنی خانواده شما در سال ممکن است چه مقدار پودر سیر مصرف کنند. بعد از دانستن این موضوع به همان نسبت چند تعداد حبه سیر بر می­دارید. حبه سیر‌ها را کامل پوست کنید. بعد از پوست کردن حبه سیر‌ها؛ آن‌ها را به ورقه‌هایی نازک تقسیم کنید. برای خشک کردن حبه سیر‌ها دو راه دارید یک آن‌ها در سینی بچینید و در جای گرم قرار دهید تا خشک شود یا روشی بسیار سریع‌تر را امتحان کنید.

روش سریع‌تر این است که شما باید حبه سیر‌ها را در سینی فر قرار دهید. فر را بر روی دمای 175 درجه فارنهایت (80 درجه سانتی گراد) قرار دهید تا ورقه‌های سیر کامل خشک شود. بعد از این مرحله کافیست تا سیر‌های خشک شده را آسیاب و صاف کنید. اکنون پودر سیر آماده است.

یکی از کاربرد های اصلی پودر سیر، استفاده آن در انواع سس‌ها است. البته از این پودر در تهیه انواع سالاد‌ها نیز استفاده می­شود. شما تقریبا می­توانید در تمام غذا‌ها از پودر سیر استفاده کنید و می­توانید مقداری کمی اضافه کنید تا مزه آن در غذا تاثیر نداشته باشد و فقط تاثیر خود را بر بدن بگذارد.

سخن پایانی

با بررسی مهم‌ترین خواص سیر در این مطلب، نکات مهمی را بیان کردیم. یکی دیگر از نکته‌های قابل توجه در مصرف سیر یا پودر آن، میزان مورد استفاده است که زیاده روی در مصرف آن با مشکلاتی همراه است.